Månadsbrev februari 2022

Då var februari slut för detta år och jag tänkte gå igenom va som hänt under denna månad inom RN Fysik.

Solängens BK A-lag

Jag har fortsatt träna A-laget och fokus har fortsatt legat på att förbättra konditionen hos gubbarna då vi inte är det starkaste laget men desto snabbare. På grund av detta får vi försöka förbättra det vi är bra på, alltså springa och då ha målet att alltid springa mer än våra motståndare. Så, varje tisdag har jag kört med dessa under februari men det kommer rampas upp till två gånger per vecka nu i mars. Resultatmässigt har deras matcher har gått väldigt bra! De har vunnit många matcher mot lag som ligger ett par divisioner högre än de själva och ännu har spelet inte suttit helt 100% så från här kommer det bara bli bättre.

Solängens BK F07/08

Tjejerna har också fått sin beskärda del av fysträning. Här kör vi mer allround med konditionsträning (alltid med boll) men även fokus på styrka samt skadeförebyggande träning. Anledningen till detta är deras tidigare sparsamma erfarenhet av fysträning samt att detta lag redan har bra kondition men de behöver träna upp sina egenskaper att kunna hantera boll i tempot de springer i. Vilket de har blivit bättre på! Deras resultat har också varit otroligt bra. De har inte förlorat en match i februari men det roligaste är att deras spel är fantastiskt bra! Gruppen som helhet har också blivit mer sammansvetsad och från detta läge kommer säsongen som det ser ut nu vara ljus!

Gruppass

Återigen har jag öppnat anmälningarna till gruppass för kommande vår. Det finns platser kvar så om du är sugen är det bara att höra av dig! Start tisdagen den 29 mars kl 17:30 i Eklanda och fem tillfällen framöver! Hör av dig om du är, eller känner någon som är, sugen! Gött snack, bra träning och fantastiskt humör utlovas!

Personligt

Personligen rent träningsmässig har det gått väldigt bra! Blandannat har jag slått ett antal 1RM PB:n men främst många reps PB:n. Jag kommer inte skriva upp alla reps PB:n här men mina 1RM PB:n är i alla fall 170kg i marklyft, 160kg i knäböj samt 110kg i bänkpress på en kroppsvikt runt 72kg.

Det roligaste har under februari varit att jag har tränat på flera olika nya gym! Jag har tränat på Älvdalen Atletklubb som ligger just i Älvdalen! Bra gym, bra utrustning men en fredag kväll var det lite väl mycket “fritidsgård” för min smak. Men väldigt bra gym rent utrustningsmässigt! Det andra nya gymmet jag tränade på var X-Gym i Funäsdalen under februarilovet. Väldigt bra gym enligt mig. Rent, fräsch, bra utrustning även om det var ett fjällgym! Hade lätt kunnat ha det som mitt vanliga gym.

Övrigt

Övrigt under månaden har jag startat en annan hemsida med tillhörande blogg. Detta kommer så småningom bli min huvudsida och jag kommer byta domän till rnfysik.se istället för blogg.rnfysik.se. På PT fronten i gymmet har det inte hänt mycket denna månad. Jag har fokuserat på de lag jag har tränat och inte haft några kunder i gymmet tyvärr. Men men, more to come så stay tuned! Dela gärna med dig av bloggen så fler få ta del av vad vi gör och allt annat om RN Fysik.